گروه درمانی

گروه درمانی دارای مزایای بسیاری است که در این مقاله به مزایای اصلی گروه درمانی می‌پردازیم .

گروه درمانی پلی به سمت سلامت روانی

Group therapy Schema

یکی از روش‌های موثر در بهبود زخم‌های دوران کودکی که در آینده فرد تاثیرگذار خواهد بود ، گروه درمانی است . گروه درمانی با بهره گیری از رویکرد طرحواره درمانی  با همکاری و هدایت یک درمانگر مجرب به گشودن  گره‌‌های گذشته و نیازهای برآورده نشده گذشته خواهد پرداخت .

گروه درمانی شرایطی را به وجود می‌آورد که در آن فرد  آمادگی بهتری برای  شناخت و حل مشکلات خود از قبیل  سردرگمی در هویت ،  کمبودعزت نفس ، اعتماد به‌نفس ، اضطراب ، ترس‌ها و نداشتن  مدیریت و شناخت هیجان‌ها و اختلالات پیدا می‌کند .

فردی که بتواند با مسائل درونی خود که سال‌ها با او درجدال و رنج بوده است کنار آید ، با قرار گرفتن در گروه و برقراری ارتباط بیشتر با خودش و دیگران می‌تواند به آرامش  دست یابد . علاوه بر این به گسترش روابط‌‌ اش در زمینه‌های مختلف  دیگر زندگی فائق آید .

گروه درمانی یک نمونه ارزشمند از روش‌های درمانی روانشناختی است که به منظور بهبود روانشناختی افراد و مشکلات روانی آن‌ها استفاده می‌شود . گروه درمانی انواع متنوعی دارد که بسته به نیازهای افراد و جوانب مختلف مشکلات روانی ، مورد استفاده قرار می‌گیرند . برخی از انواع گروه درمانی شامل گروه درمانی متمرکز بر استرس ، اضطراب ، اعتماد به نفس ، اعتیاد ، مشکلات خانوادگی و همچنین گروه‌های متمرکز بر افراد با اختلالات روانی مانند افسردگی ، اختلالات اضطرابی و اختلالات خوردن می‌باشند .

 

 

 گروه درمانی چه مزیت هایی دارد ؟

 

حمایت اجتماعی : در گروه درمانی ، افراد با مشکلات مشابه به هم پیوسته و حمایت اجتماعی قوی را تجربه می‌کنند . این حمایت باعث می‌شود اعضا احساس کنند که تنها نیستند و می‌توانند با دیگران در موقعیت‌های مشابه ارتباط برقرار کنند .

اشتراک تجربیات : در گروه درمانی ، اعضا می‌توانند تجربیات و داستان‌های خود را برای دیگران بازگو کنند . این امر باعث می‌شود که اعضا از تجربیات یکدیگر یاد بگیرند و روش‌ها و استراتژی‌های موثر برای مواجهه با مشکلات را به اشتراک بگذارند . 

برخورداری از بازخورد : اعضای گروه درمانی می‌توانند بازخورد مثبت و سازنده از دیگران دریافت کنند . این بازخورد باعث می‌شود اعضا از پیشرفت خود مطمئن شوند و به خود اعتماد بیشتری پیدا کنند .

یادگیری مهارت‌های اجتماعی : در گروه درمانی ، اعضا می‌توانند مهارت‌های اجتماعی را تقویت کنند . این مهارت‌ها شامل شناخت و برقراری ارتباط‌های سالم ، بهبود مهارت‌های مذاکره و حل اختلافات و توانایی ابراز نیازها و مراقبت از خود می‌باشد .

کاهش انزوا : گروه درمانی به اعضا کمک می‌کند تا از انزوا و احساس تنهایی خارج شوند . این محیط امن و پذیرا برای تعاملات اجتماعی ، ارتباطات معنادار را تسهیل می‌کند . بهبود سلامت روان و جسم  در رضایت اززندگی با  بیان احساسات و شناخت احساسات منفی که از افکار او سرچشمه گرفته که باعث بروز رفتار نا کارآمد شده است .

شناخت و بازسازی نیازهای بر آورده نشده دوران کودکی : عواملی که باعث تشکیل طرحواره ها( تله های زندگی) شده است . افراد در گروه یاد می‌گیرند که چگونه تجربیات ناخوشایند کودکی را کنار بگذارند و مانند یک بزرگسال سالم رفتار نمایند .

حرکت به سوی روشنایی و یافتن امید : مراجعان در مراحل مختلف درمان با دیدن پیشرفت  اعضای دیگر گروه امیدواری بیشتری پیدا می‌کنند . در نتیجه آنها نیز تلاش بیشتری برای رهایی خود از دردها و زخم‌های کهنه خواهند کرد .

تجربه آموزی و خیرخواهی : در گروه درمانی به افراد این فرصت داده می‌شود که با کمک به خود و دیگران تجربه‌های جدیدی به دست آورند و در ادامه راه با خیرخواهی و مثبت اندیشی در زندگی قدم بردارند .

بهبودی و درمان سریع‌تر : افراد در گروه با  صحبت کردن  با دیگران و  بیان احساسات و تجربه‌های دردناک خود در گروه با هدایت و راهنمایی درمانگر می‌توانند به  سلامت و آرامش سریعتری دست یابند .

همانطور که می‌دانید جذابیت‌های گروه درمانی شامل حمایت اجتماعی ، اشتراک تجربیات ، ایجاد انگیزه ، بازخورد مثبت ، یادگیری مهارت‌های اجتماعی و کاهش انزوا می‌شوند . این عوامل همه با یکدیگر ترکیب شده و به فرد کمک می‌کنند تا رشد و بهبود روانی خود را در یک محیط شاد و موثر تجربه کند .

علاوه بر همه این‌ها مقرون به صرفه بودن این دوره‌های گروه درمانی است که در مقایسه با درمان‌های فردی بسیار مقرون به صرفه است .

 

در کنارتان هستم دکتر فاطمه علیزادگانی

شبکه های اجتماعی

(0) دیدگاه

ثبت دیدگاه

به جامعه هزاران دانشجو بپیوندید!

به جامعه میلیونی دانشجویان ما بپیوندید و به هزاران ساعت آموزش در حوزه‌های گوناگون دسترسی داشته باشید.